SHR (IPL) Tartós(VÉGLEGES) SZŐRTELENÍTÉS

Mit nyújt ez a technológia?

Legeredményesebb tartós szőrtelenítési módszer az IPL (intenzív pulzáló fény, villanófény), amely évekre képes megszabadítani bennünket a zavaró szőrszálaktól. A kezelés által használt villanófények hatására a növekedési fázisban lévő szőrszálak kiesnek, majd nyugalmi fázisba kerülnek (nem növekednek). Így néhány kezeléssel és fenntartó kezeléssel már tartósan szőrtelenek maradhatunk.

Működési elve:

Tartós szőrtelenítés elve megegyezik a lézeres módszer alapjaival (a sötét szőrszálakban elnyelődő fény hőenergiája a szőrtüszőbe jutva megsemmisíti azt, leállítja működését), legfőbb előnye a lézeres szőrtelenítéssel szemben, hogy szinte teljesen fájdalommentes.

Az IPL szőrtelenítés évekre meggátolja a szőrnövekedést!

Meddig tart a hatása?

Végleges szőrtelenítés – minden ellenkező híreszteléssel szemben – nem létezik, még a lézer esetében sem. Az IPL szőrtelenítés pár kezelés után tartós eredményt biztosít. A szőr ugyan évek múltán után visszanő, de mennyisége és minősége már nem lesz olyan riasztó, mint korábban. Gátolja az újraképződést éveken át.

-gyors,

-egyszerű

-szinte teljesen fájdalommentes.

Az IPL szőrtelenítés csak a szőrszálakra hat, a környező szövetekre teljesen veszélytelen.

Mikor eredményes a szőrtelenítés?

A villanófényt a melanin, a szőr sötét pigmentje nyeli el. Akkor működik a legjobban a módszer, ha a szőr minél sötétebb és a bőr minél világosabb. Fekete, barna és világosbarna szőr esetében a legeredményesebb, ha mindehhez minél világosabb bőrszín társul.

Sötét illetve napbarnított bőr, valamint ősz vagy nagyon világos szőrzet nem alkalmas IPL szőrtelenítésre , nem hatásos! Azt is fontos tudni, hogy IPL kezelés előtt tilos olyan szőrtelenítő módszert alkalmazni, amely tövestől távolítja el a szőrszálat (pl. epilálás, gyantázás), hiszen a sikeres kezeléshez a villanófényt a szőrszálnak kell a szőrhagymához továbbítania.

Hány IPL kezelésre van szükség?

A szőrtüszőknek mindig csak egy része van növekvő (anagén) fázisban, így ahhoz, hogy valaki alapos és valóban évekig tartó eredményt érjen el, a kezeléseket 4- 6  hetente ismételni kell. A növekvő (anagén) szőrszálak aránya testtájanként különbözik, a szükséges kezelések száma, ezért függ a kezelendő testrésztől, illetve a szőrszálak színétől, vastagságától, így a szükséges kezelések száma egyénenként eltérhet.

kezelés alatt TILOS!

-gyanta

-epilálás

-csipeszes szőrtelenítés

 IPL szőrtelenítő kezeléssorozat alatt kizárólag borotvával vagy szőrtelenítő krémmel történő szőrtelenítés a megengedett.

A szőrről röviden:

A szőrtüszők életciklusának 3 fázisa van:

A növekedési (anagén) fázisban lévő szőrszálak roncsolhatók a leghatékonyabban az IPL-lel, hiszen a szőrhagyma ilyenkor még szorosan a kötőszöveti alaphoz tapad (ahol a melanin termelődik), így a villanófény energiája a szőrtüszőt éri el.

Az átmeneti (katagén) fázisban a szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a szőrtüsző elkezd sorvadni, leáll a szőrtermelő sejtek szaporodása, a szőrtüsző felkészül a szőr kihullására.

Nyugalmi (telogén) fázisban teljesen elszarusodik a szőrhagyma, a szőr magasan van a szőrcsatornában, kilökődésre várva.

Mit nyújt az IPL szőrtelenítés?

-tartós szőrmentességet és hosszan tartó simaságot az év minden napján

-gyors, egyszerű, fájdalom– és kockázatmentes szőrtelenítést (nem károsítja a bőr felületét, csupán a szőrszálakat semmisíti meg)

-szőrbenövés-, irritáció- és fertőzésmentességet

-költség-, idő- és energiamegtakarítást

Kérem, várjon... Kérlek, várj..