A Studex a világ legnagyobb belőhető fülbevaló és füllyukasztó készülék gyártója.

Az általuk forgalmazott fülbevalók megfelelnek az FDA és az EC előírásainak, valamint rendelkeznek magyarországi KERMI Tüv Süd engedélyével is.

Belőhető fülbevalóink  100% -ig Hypoallergén fülbevalók, melyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érzékeny fülű emberek is viselhessék.

A füllyukasztáshoz elengedhetetlen, hogy a legkiválóbb minőségű alapanyagból készüljenek a belőhető fülbevalók, a Studex ezt a kiváló minőséget biztosítja.

Választható:

 • Studex universal-hagyományos pisztollyal végzem.

Felmerülő kérdések :

Begyullad-e a fülcimpa a fülbelövés után?

A fent nevezett problémára megoldás 7 éve született.

A belőhető fülbevalók gyártásakor kivonták a korábban ötvözetként használt nehézfémeket (nikkel, kobalt, kadmium). Ezzel az óvintézkedéssel gyakorlatilag megszűnt a fülbelövést követően gyakran tapasztalt kellemetlenség. A Studex a kaliforniai létesítményében sterilizálja az összes belőhető fülbevalóját, melyek megfelelnek, sőt mi több, túlszárnyalják az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóságának (FDA) követelményeit, illetve az európai szabványt. Minden fülbevaló és műszer átmegy egy szigorú belső minőségi ellenőrzési folyamaton, hogy a lehető legjobb minőséget szolgáltassa a fülbevaló piacon.

Szúrja-e a fülcimpa mögötti területet a belőtt fülbevaló?

Nem, mert a fülbevaló szárát úgy öleli körbe a fülbevaló pillangó formájú zárrésze (stekker) hogy az nem engedi szúrni a fülcimpa mögötti területet. A gyakorlat is ezt igazolja. Teljesen problémamentesen és kényelmesen viselhető a fülbevaló a fülbelövés után még akkor is ha a kislányok esetleg hason alvók. Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, így a fülbevaló szára, nem az arcra merőleges, hanem vele párhuzamos, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet.

Hány éves korban javasolt a fülbelövés?

A fülbelövés optimális időpontjáról nagyon megoszlik a vélemény. Vannak szülők akik szeretnének mihamarabb fülbevalót csecsemőjük részére, és vannak szülők akik úgy gondolják, hogy majd akkor veszik igénybe a füllyukasztás lehetőségét, ha az a kislány saját akaratából történhet. Véleményem szerint újszülött és csecsemőkorban optimálisabb a fülbelövés. Ha gyakorlott szakember végzi a füllyukasztást, lehetőleg fülbelövést, ez nem jár traumával, a csecsemő szervezetét pedig nem veszi igénybe úgy, mint egy oltás. Tehát az bármikor elvégezhető két oltás között. A megfelelő helyet (gyakorlottság, higiénia) gondosan válasszák ki! Csecsemőkorban a gyerekek még nem érzékelik a körülöttük zajló eseményeket, az idegen arcot, nem bizalmatlanok, nem kell az esetleges fájdalom miatti félelmüket leküzdeniük és nem tanúsítanak ellenállást sem. A fent említett tapasztalatoktól függetlenül bármely életkorban vállalom és szívesen elvégzem a fülbelövés. Elsősorban újszülöttekkel, csecsemőkkel, kisgyermekekkel és gyermekekkel foglalkozom, de ezen kívül bármely korosztálynak szívesen segítek, kortól, nemtől függetlenül. Technikailag, tapasztalatilag és eszközileg is felkészült vagyok bármely életkorban történő fülbelövéshez.

Mikor nem ajánlom a fülbelövést?

Érdemes olyan időpontot választani főleg a gyermekek, csecsemők esetében mikor a lehetséges zavaró körülmények kizárhatók. Érdemes figyelembe venni a már kialakult a napirend idejét, az etetést, altatást, mert ha nem zavarjuk meg a kisgyermek bioritmusát gördülékenyebb a fülbelövés menete. Továbbá nem tanácsos a fülbelövést elvégezni a kötelező védőoltással egy napon. A fülbelövés nem jár mellékhatásokkal, de a védőoltás után kialakulhat lázas állapot, mert ez a szervezet természetes védekező reakciója a bőr alá fecskendezett ellenanyaggal szemben. A fülbelövéskor nem történik más csak a fülcimpát egy parányi részen átlyukasztjuk. A lázas gyerekek nyűgösebbek, ezért nem tanácsolnám még a fülbelövéssel is nyűgösebbé tenni őket. Nem csak az időpont hanem az életkor kiválasztása is fontos dolog. Csak akkor vállalom a fülbelövést ha a fülcimpa jelölése lehetséges. Minden kisgyermek külön egyéniség ahogyan a felnőttek is. Vannak olyan kislányok jellemzően 1 éves kor után 2-3 éves korig akik bizalmatlanok, nem szeretik az idegeneket nyilván életkori sajátosságból adódóan, így nem kommunikálnak és azt sem engedik meg, hogy közeledjek feléjük, nem hogy fülbevalót helyezzek a fülükbe. Ez esetben értelmetlennek találom az erőszak alkalmazását a cél érdekében. Érdemes megvárni általában 3 éves kor után egyéntől függően, amíg a kislány szabad akaratából történhet a fülbelövés.

Mi a teendőnk a fülbelövést követően? Az utókezelésről:

A fülbelövés utókezeléséhez kétféle készítmény használatát ajánlom, ami oldat vagy gél formában kapható. Mindkét termék hatóanyaga és hatásmechanizmusa ugyan az, csak állagukban különböznek egymástól. A használatukat naponta kétszer, reggel és este javasolnám. A gélt vagy az oldatot közvetlenül a keletkezett füllyukra kell kenni vagy csepegtetni a fülcimpa mindkét oldalán, annak érdekében, hogy a sebgyógyulás zökkenőmentes legyen. A lyukak varasodása, hegesedése elkerülhető a fülbevaló csavargatásával a keletkezett füllyukban. Minimum 30 napig folyamatosan kell viselni az ékszert, amíg a bőr be nem gyógyul afülbevaló szára körül és ki nem alakul a végleges füllyuk. Egy tévhit szerint nem szabad a fülbevalókat mozgatni a fülben, mert ezzel felszakad a seb. Ez nem igaz, kell csavargatni mert a fülbelövéskor keletkezett füllyuk nem vérzik, de a vérsavó minimális mennyiségben azért kicsapódik és hogy ne száradjon bele az ékszer és a füllyuk közé ezt ki kell mozgatni, egy másik teória szerint a fülbevalót azért nem kell a keletkezett füllyukban csavargatni, mert az megmozdul magától. A fizika törvénye szerint semmi nem mozog magától. A fürdővízzel meglehet locsolni a fülcimpákat, majd miután felpuhult a bőr a fülbevalót könnyű a keletkezett füllyukban mozgatni. A művelet garantáltan fájdalommentes. A 30. nap után kicserélhető a fülbevaló, de ha nem szeretnénk megválni tőlük alkalmasak a további viselésre is. A sebgyógyulás egy regenerációs folyamat, ami rövid idő alatt problémamentesen zajlik le.

FOGÉKSZER

A fogékszer adja meg fogainak azt a pluszt, amely majd Önre vonzza környezetének tekintetét. A fogékszer felhelyezése egy költségkímélő és gyors szépészeti kezelés, amely látványos eredménnyel jár.

Ráadásul van még jó néhány kedvező tulajdonsága:

 • A fogékszer felhelyezése nem jár fájdalommal
 • A fogékszer felragasztása minimális előkészítést igényel, így akár 10-20 perc alatt el is készül
 • A fogékszer semmilyen káros hatást nem gyakorol fogaira
 • Több éven keresztül is fennmarad
 • Bármikor, károsodás nélkül eltávolítható

Néhány hasznos információ a fogékszerről

 • Fájdalmas-e a fogékszer felhelyezése? - Nem.
 • Ártalmas-e a fogra, illetve káros-e a fogzománcra? - Nem. Ezeket az anyagokat a fogorvosok is használják évek óta.
 • Mennyi ideig marad a fogékszer fent a fogon? - Akár 1 évig is.
 • Mi történik miután a fogékszer, leesik? - Amikor az ékszer leesik, maradhat utána egy kis ragasztó, amelyet körömmel le lehet kaparni. Ha ez nem sikerül forduljunk fogorvoshoz.
 • Mi történik, ha a lenyeli a kristályt? - Semmi.
 • Kell-e lyukat fúrni a fogra? - Nem.

Amit még tudni kell

 • Felrakás után az ékszert megérinteni, játszani vele nem szabad!
 • Egy óráig ne együnk semmit!
 • A következő 12 órában kemény étel fogyasztása nem ajánlott.
 • Inni és cigarettázni azonnal lehet.
 • Az első fogmosásnál leválhat egy kevés ragasztó.
 • Az ékszer ideiglenes és egyénenként változó a tartóssága. Ez lehet egy hónap vagy egy év.
 • Az ékszer csak eredeti fogra ragad.

3 Hét garancia

Kérem, várjon... Kérlek, várj..